Loopbaanontwikkeling – Wat je moet weten

 

Als je midden in de tienerleeftijd zit of tot je 25e levensjaar, kan het moeilijk zijn om carrière te maken. In deze fase van je leven heb je vaak al besloten hoe je carrière eruit moet komen te zien, en probeer je uit te zoeken wat de beste afleiding is. Het kan slim zijn om je eerst op je ambities te richten en dan pas loopbaanopties te gaan verkennen. Je moet je innerlijke krachten omarmen, want die zijn veel sterker dan je je kunt voorstellen.

Als u een nieuwe carrière begint in de financiële wereld, moet u zelf bepalen wat uw ideale carrière is. De carrière zal ook worden bepaald door uw huidige motiverende behoeften. Ten slotte, door wat je zegt dat mogelijk is voor u, zal u helpen om uw carrière gevangenis voor carrièremogelijkheden te brokken. In deze fase van mijn loopbaan moet ik nog veel leren voordat ik anderen kan helpen.

Iemand kan ook vastlopen in zijn loopbaanontwikkeling. Wie heeft ook voor deze keuzes gestaan toen hij opgroeide? Als je het gevoel hebt vast te zitten in wat je doet, is het zeker belangrijk om te weten wat de belangrijkste factoren zijn.

1. Wat zijn de hiaten in mijn loopbaanontwikkeling/ orthografieën, ontbreekt er iets voor mij?

2. Heb ik goed voor mijn loopbaan gezorgd? Zo ja, is het wat ik wil of nodig heb?

3. Zijn mijn loopbaan en mijn functieverantwoordelijkheden veranderd?

4. Wat zijn mijn sterke/zwakke punten?

5. Sta ik open voor een carrièrestap?

Ik weet dat al deze vragen hoogstwaarschijnlijk variëren naargelang de bedrijfstak en de socio-economische status van de werknemers, maar ik zal met u delen wat ik denk. Wat je situatie ook is, je moet een idee hebben over wat je naar succes leidt. Ik moedig je aan je te richten op wat je goed doet, op je sterke punten en op je verantwoordelijkheden in je werk. Door open te zijn en te communiceren over je loopbaanontwikkeling kun je veel uit je plus- en minpunten halen. Ik stond voor deze beslissing lang geleden, toen ik nog jong was. Dit was voordat ik vele jaren ervaring, opleiding en vaardigheden had opgedaan. Ongeacht de baan die je nu hebt, moet je jezelf op een gerichte manier openstellen om voort te bouwen op je sterke punten, terwijl je je richt op je doelen voor de toekomst. Dit zal veel persoonlijke tijd en focus vergen.

Ik zal een aantal van de gebieden belichten die je zou moeten overwegen aan te pakken of te verbeteren over elk aspect van je baan:

1. Welke werkomgeving past beter bij u?

Als je merkt dat je in de verkeerde werkomgeving zit, moet je een standpunt innemen en uitzoeken waarom je in de juiste omgeving zit. Zorg ervoor dat u begrijpt waarom u in de eerste plaats het werk doet dat u doet, en probeer in een andere omgeving te werken.

2. Zijn uw werktijden te lang?

Misschien werkt u te lang in een baan zonder het gevoel te hebben dat u genoeg leven buiten het werk heeft. Als u eenmaal weet waarom u de baan hebt die u nu hebt, dring ik er bij u op aan een loopbaan op langere termijn te zoeken. Maar je moet niet het gevoel hebben dat je je eigen leven, je gezin of je sociale leven moet opofferen om je carrière verder uit te bouwen. Dat zou later in uw carrière grote gevolgen kunnen hebben.

3. Zet u uw persoonlijke leven opzij voor uw carrière?

Van alle dingen waar je je zorgen over moet maken als je voor jezelf werkt, is het opzij zetten van je gezin wel het belangrijkste dat bovenaan je lijstje moet blijven staan. Dit heet lege tijd… lege tijd. Als een gewone werkdag voorbijgaat en je hebt het gevoel dat je niet genoeg hebt om plezier te maken of van je dag te genieten, is het tijd om je situatie opnieuw te evalueren. Beschouw dit als een tijd om de onbalans in je leven te corrigeren en ten volle van je leven te genieten.

Als je merkt dat je vastzit in een onbevredigende carrière waarin je het gevoel hebt dat je geen vooruitgang boekt, moet je niet aarzelen om contact met me op te nemen. U krijgt het beste advies over loopbaanontwikkeling van de beste loopbaancoach die er is.