Tips voor het vinden van een Personal Coach in Amsterdam

Personal coach Amsterdam

Personal Coaching is een intensief proces van zelfonderzoek en ontdekking dat leidt tot persoonlijke groei, verhoogd zelfbewustzijn en transformatie. Daarnaast creëert het een veilige ruimte voor u om na te denken over uw doelen, uitdagingen en mogelijkheden in het leven. Het resultaat is dat u in staat wordt gesteld om actie te ondernemen in uw leven, nieuwe gewoonten te ontwikkelen en de resultaten te bereiken die u wenst. Personal Coaching kan face-to-face plaatsvinden of virtueel online via video- of audiogesprekken. Sommige mensen geven de voorkeur aan de ene methode boven de andere, terwijl anderen genieten van de voordelen van het combineren van beide methoden op verschillende momenten tijdens het coachingproces. Lees verder voor tips over hoe u een Personal Coach in Amsterdam kunt vinden…

Beslis wat je wilt bereiken.

Succesvolle coaching begint met duidelijkheid over wat u wilt bereiken. U kunt verschillende gebieden van uw leven onderzoeken. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe baan vinden, je relaties verbeteren, of een nieuwe vaardigheid leren? Als u weet waar u aan wilt werken tijdens uw coachingsessie, wordt het proces gerichter en effectiever voor u. U kunt ook de gebieden in uw leven verkennen waar u ontevreden over bent en die u wilt verbeteren. Sommige mensen kiezen ervoor om zich op één gebied van hun leven te richten, terwijl anderen meerdere gebieden aanpakken.

Wat maakt een goede coach?

Een goede coach moet inspireren, kennis hebben van zijn/haar vakgebied, flexibel zijn en integriteit bezitten. In het ideale geval heeft een coach ervaring met het helpen van mensen om hun doelen te bereiken en is hij/zij opgeleid in een specifieke coachingsmethode. Coaching methoden zijn instrumenten die worden gebruikt om een probleem of doel te verkennen en een actieplan voor u te creëren om de gewenste resultaten in uw leven te bereiken. Ze helpen u uw onvervulde behoeften en hoofdoorzaken te ontdekken die u kunnen weerhouden uw doelen te bereiken. Coachingsmethoden kunnen variëren, afhankelijk van het type coach. Bepaalde coachingmethoden zijn beter geschikt om bepaalde problemen aan te pakken. Een cognitieve gedragscoach kan u bijvoorbeeld helpen om angsten, een laag zelfbeeld of depressie aan te pakken.

Hoe vindt u de juiste coach voor u?

Je kunt een coach persoonlijk vinden via netwerken of doorverwijzingen. Als je deze methoden gebruikt, stel dan vragen over de coachingmethoden en -ervaring van de coach. Als u besluit om persoonlijk met een coach te werken, kunt u ook online een coach vinden. Als u besluit om online met een coach te werken, zorg er dan voor dat de coach een vergunning heeft en ervoor kiest om online met u te werken. Je kunt ook een coach vinden via een organisatie die coaching aanbiedt, zoals de American Psychological Association of de International Coach Federation. Beide organisaties hebben een lijst van coaches die gecertificeerd zijn in een specifieke coaching methode. Als je besluit om met een coach via een van deze organisaties te werken, stel dan vragen over de coaching methoden en ervaring van de coach.

Virtuele Begeleiding.

Als je besluit om online met een coach te werken, kun je nog steeds profiteren van het werken met iemand die coachingexpertise heeft. Sommige online coaches gebruiken een combinatie van coaching methoden en bieden begeleiding en ondersteuning via begeleidingstools, zoals video's, audio/visuele inhoud, artikelen, en/of peer-to-peer coaching groepen. Online coaches kunnen met u werken op een een-op-een basis of met een kleine groep mensen die soortgelijke doelen en uitdagingen hebben. Als u besluit om met een online coach te werken, zorg er dan voor dat de coach een vergunning heeft en lid is van een coaching organisatie.